Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@11:21:56 GMT

تاثیر ورود جریان نقدینگی بر رشد شاخص کل

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۸۹۱۵۰

تاثیر ورود جریان نقدینگی بر رشد شاخص کل

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از سنا؛ رسول رحیم‌نیا یکی از کارشناسان بازار سرمایه  در مورد دلایل اصلی روند صعودی شاخص بورس گفت: روند صعودی بازار عوامل مختلفی دارد، اما بیش از هر عامل دیگری متاثر از جریان ورود نقدینگی جدید به بورس است؛ با توجه به راکد بودن بازارهای موازی (بانک، طلا، ارز و...) نقدینگی سرگردان در بازار سرمایه، نرخ بازده مناسب و حتی فراتر از انتظار داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رحیم‌نیا در مورد دلایل دیگر روند صعودی بازار ضمن اشاره به عوامل مهم دیگر مانند تجدید ارزیابی دارایی شرکت‌ها تصریح کرد: عوامل مهم دیگری از جمله تجدید ارزیابی دارایی شرکت‌ها در این روند نقش داشته‌اند، اما سهم این موضوع باز هم کمتر از ورود نقدینگی به بازار است.

وی اضافه کرد: تجدید ارزیابی دارایی‌ها از نظر فنی تاثیری در افزایش قیمت یا ارزش سهام ندارد. ارزش سهام با توجه به ساختار مالی، وضعیت سودآوری، وضعیت فروش و تولید احتمالی و بسیاری از اتفاق‌های مالی شرکت و گردش نقدینگی تغییر می کند.

او در ادامه گفت: این قانون بیشتر در شرکت‌هایی تاثیر دارد که سال‌هاست ارزش دارایی‌های خود را به روز نکرده‌اند و ساختار خود را نیز تغییر نداده‌اند. باتوجه به اینکه بیشتر فعالان بازار تخصص و علم کافی در بررسی و تحلیل بازار دارند به همین دلیل هم این اتفاق تاثیر خیلی زیادی در روند صعودی نداشته است.

وی اضافه کرد: در شرایط فعلی تحلیل‌گران که بیشتر جزو تحلیل‌گران حرفه‌ای بازار هستند، پیش‌بینی می‌کنند که بازهم میزان نقدینگی بیشتری وارد بازار شود، اما به دنبال این ورود نقدینگی، یک نزول یا حتی ایستایی برای بازار سرمایه نیز وجود خواهد داشت.

رحیم نیا افزود: دلیل ورود بیشتر نقدینگی و پس از آن نزول بازار، فشار دولت برای فروش شرکت‌های دولتی است. در حال حاضر دولت با کمبود نقدینگی و کسری بودجه مواجه است، بنابراین فشار بیشتری برای به دست آوردن نقدینگی می‌کند.

رحیم نیا اظهار کرد: بنابراین محتمل است که دولت از طریق فروش سهام خود در شرکت‌ها، انتشار اوراق (مشارکت، خزانه و...) فشار بیشتری وارد کند.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه در چنین شرایطی بهترین راه برای فعالیت در بازار سرمایه، توجه به دو نکته مهم است، توضیح داد: در شرایط فعلی باید سرمایه گذاران برای ورود به بازار سهام به دو نکته مهم توجه کنند. نخست آنکه متقاضیان ورود به بازار سرمایه، مانند همیشه از خرید خرد و ورود بدون بررسی و به دست آوردن تجربه کافی خودداری کنند؛ همچنین به تحلیل و بررسی تحلیل‌گران حرفه‌ای بیشتر توجه کنند.

وی تاکید کرد: برخی از تحلیل‌گران کم‌تجربه‌تر و جوان‌تر بیشتر بررسی‌های خود را معطوف به لیدرهای بازار کرده و به عوامل دیگر کمتر توجه می‌کنند؛ همین موضوع نیز سبب می‌شود که مشاوره گرفتن از آنها ریسک بالاتری را به سهام‌دار خرد و تازه وارد تحمیل کند. این اتفاق ممکن است بیشتر در مورد بررسی سودآوری سهام و قانون جدید بازار یعنی تجدید ارزیابی دارایی‌ها رخ بدهد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: نقدینگی بورس اوراق بهادار شاخص کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۹۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، شاخص کل بازار سرمایه امروز (یک شنبه ۹ اردیبهشت) ۲۰ هزار و ۱۴۴ واحد افت کرد و در کانال دو میلیون ۲۸۴ هزار واحدی ایستاد. بدین ترتیب در این روز شاخص کل بازار سرمایه ۰.۸۷ درصد ریزش کرد.


شاخص هم وزن ۰.۹۸ درصد افت کرد و در کانال ۷۵۷ هزار واحدی قرار گرفت.


در این بازار ۳۳۰ هزار معامله به ارزش ۴۷ هزار میلیارد ریال انجام شد.


در این روز به ترتیب نماد‌های فملی، فولاد، شپنا و وبملت بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بازار سرمایه داشتند و عامل افت بازار سرمایه شدند.


در مقابل نماد‌های حکشتی و وامید بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بازار سهام برجای گذاشتند.


شاخص کل فرابورس افت ۰.۹ درصدی را تجربه و در کانال ۲۵ هزار و ۲۸۹ واحدی ایستاد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • ۱۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • تحلیل هفتگی بازار سرمایه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • چرا شرکت‌ها مشکل تامین مالی دارند؟
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • ورود ۸۵۳ میلیارد تومان نقدینگی به صندوق‌های با درآمد ثابت در هفته‌ای که گذشت