Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-29@10:10:04 GMT

تحلیل شاخص کل، صعود یا سقوط؟

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۰۰۱۶۱

تحلیل شاخص کل، صعود یا سقوط؟

به گزارش بورس تابناک، شاخص کل در چند ماه گذشته به دلیل اعمال دامنه نوسان نامتقارن بصورت تصنعی روند مثبتی را شکل داده بود و به محض برداشته شدن این محدودیت دوباره شاخص در مسیر اصلاحی خود که به نظر می‌رسید هنوز تمام نشده بود قرار گرفت.

بازار حتی در چند ماه گذشته نیز که روند مثبتی را داشت (در تصویر‌های زیر به آن اشاره خواهد شد) باز هم با خروج پول حقیقی از بازار همراه بود و همین فرصتی را ایجاد کرد که عده‌ای از بازار خارج شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چند روز اخیر نیز بطور متوسط روزانه بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان از بازار پول حقیق خارج شده است که البته دیروز این رقم به مرز بحرانی ۱۰۰۰ میلیارد تومان هم رسید.

در نهایت بازار امروز با خروج ۶۳۵ میلیارد تومان پول حقیقی و ارزش معاملات خرد ۱۹۰۰ میلیارد تومانی همراه بود که شاخص کل با ۱.۸ درصد منفی و روی مرز ۱.۱ میلیون واحد بسته شد.
در تصاویر زیر به بررسی روند شاخص کل می‌پردازیم.

 

مطابق تصویر اندیکاتور RSI در تایم فریم ماهانه از سال ۸۷ یک روند صعودی را آغاز کرده بود که طی معاملات هفته گذشته و روز‌های جاری این هفته روند صعودی به نظر می‌رسد که در حال از دست رفتن است و در صورت تثبیت این موضوع، یک سیگنال منفی برای بلندمدت بازار محسوب می‌شود، اما همچنان فرصت باقی است و برای تثبیت این موضوع باید یک ماه صبر کرد چرا که تایم فریم ماهانه استفاده شده است و ممکن است هفته دیگر این روند تغییر کرده باشد. در نهایت این یک ریسک عمده پیش روی بازار است.

 

در تصویر بعدی اندیکاتور RSI در تایم فریم هفتگی به نمایش گذاشته شده است که بیانگر دو دوره  کاملا متفاوت از آن در بین سال‌های:

۱- بازه ۱۳۹۲-۱۳۹۴،

۲- بازه ۱۳۹۴-۱۳۹۹ است.

در بازه اول RSI هفتگی موفق به تثبیت بالای ۵۰ درصد نشده است یعنی دوران رکود و در بازه دوم RSI هفتگی پایین‌تر از ۵۰ درصد تثبیت نشده است و این یعنی دوران رونق. اما از پاییز سال گذشته دوباره اندیکاتور مورد بررسی در زیر سطح ۵۰ درصد محبوس شده است و این سیگنال دوران رکود را در میان مدت و حتی چند ساله صادر می‌کند.

 

شاخص کل درون یک ساختار اصلاحی بصورت WXY در حال کاهش است و به نظر می‌رسد که این روند در بازه بین ۹۰۰ هزار واحد تا ۱.۰۵ میلیون واحد به عنوان تارگت‌های اصلاح در فیبوی ۰.۶۱ بسط دو موج اصلاحی قبلی (WX) متوقف شود. باند حمایت هندسی شاخص کل نیز اتفاقا در همین محدوده قرار گرفته است لذا امید زیاد به پایان اصلاح در این بازه می‌رود.

 

منبع: نبض بورس

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات 1400 غزه قطعی برق فتح خرمشهر بازار سرمایه شاخص کل بورس تحلیل تکنیکال انتخابات 1400 غزه قطعی برق فتح خرمشهر شاخص کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۰۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات

به گزارش قدس آنلاین، شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز چهارشنبه (۸ اردیبهشت) با رشد ۶۵۲ واحدی به ۲,۳۰۴,۹۷۸و احد رسید.

از تغییر شاخص‌های دیگر بورس می‌توان به رشد ۱۳۹۵.۱۴ واحدی شاخص کل هم‌وزن اشاره کرد.

حجم معاملات امروز ۸.۰۳۲ میلیارد سهم بود که طی ۳۶۸,۶۰۳ معامله دادوستد شد و ارزش کل این معاملات نیز به ۵۵,۲۹۴.۸۳۴ میلیارد ریال رسید.

ارزش کل بازار بورس نیز بالغ بر ۷۹,۶۲۹,۵۰۲.۸۸۴ میلیارد ریال شد.

امروز فملی به تنهایی ۲ هزار و ۹۳۵ واحد شاخص را بالا کشید. رشد فملی متأثر از رشد قیمت جهانی مس است. پس از فملی، تاصیکو و سدشت نمادهای سبز پوش بورس بودند که بیشترین اثر را در رشد شاخص کل بورس داشتند. در سوی دیگر نمادهای شپنا، شستا و وبملت از نمادهای قرمز بودند که اثر منفی بر شاخص داشتند.

در فرابورس نیز نمادهای تجلی، حسینا و فجهان بیشترین اثر افزایشی را بر شاخص داشتند و نمادهای آریا، شگویا و خاور نمادهایی هستند که اثر کاهنده بر شاخص کل فرابورس داشتند.

به نظر می‌رسد که با توجه به معاملات امروز، در بازار فردا نیز شاهد تابلوی قرمز در ابتدای آغاز معاملات بازار سرمایه باشیم. انتظار می‌رود در ادامه بازار، تقاضا افزایش یافته، و در انتها بازار متعادلی را شاهد باشیم.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • ویدیو/ سقوط موج ارز؛ کف بازار دلار چه خبر است؟
  • بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان
  • احتمال بازگشت دلار به کانال ۶۱ هزارتومانی
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • ضرورت تثبیت مقاصد صادراتی از سوی بازرگانان
  • گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازارهای بین الملل راهکار اصلی تثبیت بازار مرغ
  • قیمت سکه در سراشیبی سقوط
  • تحلیل هفتگی بازار سرمایه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بازار دلار سرد‌تر می‌شود؟
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس