Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-29@11:04:06 GMT

تحلیل شاخص کل با امواج الیوت

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۰۲۸۴۲

تحلیل شاخص کل با امواج الیوت

به گزارش بورس تابناک، قبل از شروع تحلیل تکنیکال شاخص کل لازم است یک توضیح مختصر راجع به این شاخص بدهیم.

شاخص کل بورس چیست؟

شاخص کل بورس بازدهی این بازار را نشان می‌دهد و از دو پارامتر بدست می‌آید: تغییرات قیمت و سود تقسیمی شرکت‌ها به همین دلیل نام دیگر شاخص کل بورس، شاخص قیمت و بازده نقدی است، نکته‌ی مهمی که وجود دارد شرکت‌های بزرگ تاثیر عمیق‌تر و بیش تری بر این شاخص می‌گذارند که این می‌تواند یکی از معایب شاخص کل باشد به همین دلیل نمی‌توان به عنوان یک معیار تمام و کمال برای بررسی کل بازار استفاده کرد به همین دلیل شاخص کل هم وزن بوجود آمده تا تاثیر گذاری تمام شرکت‌ها به یک میزان شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خیلی از تحلیل گران اعتقادی به تحلیل شاخص کل ندارند، اما می‌توان این گونه فرض کرد که شاخص کل می‌تواند بازدهی شرکت‌های بزرگ و تاثیر گذار را نشان دهد.

با تمام مطالب گفته شده سعی کردم نگاهی متفاوت به تحلیل تکنیکال شاخص کل داشته باشیم، اما اینکه این تحلیل چقدر می‌تواند صحیح باشد به عوامل زیادی همچون پارامتر‌های بنیادی، ارزش کل معاملات، خوش بینی سرمایه گذاران و ... بستگی دارد.

آشنایی یا امواج الیوت

در این تحلیل از نظریه امواج الیوت استفاده شده پس بهتر است توضیحی مختصری راجع به این امواج داشته باشیم؛ آقای رالف نلسون الیوت اعتقاد داشت که یک موج که در جهت روند بازار حرکت می‌کند از ۵ موج کوچکتر تشکیل شده است که سه موج آن در جهت روند (۱-۳-۵) و دو موج آن اصلاحی و بر خلاف روند می‌باشد (۲-۴). الگویی داریم به نام الگوی زیگزاگ که این الگو شامل منفرد-دوگانه-سه گانه می‌شود و بیشتر اوقات در موج ۲ اصلاحی تشکیل می شود و شروط این الگو به این شکل می‌باشد:

موج w نباید بیش‌تر از تراز ۶۱.۸ درصد موج قبلی خود را بازگردد، موج y پایین‌تر از سطح و انتهای موج w قرار می‌گیرد، موج x نباید بیش‌تر از ۶۱.۸ درصد موج w را برگردد.

تحلیل تکنیکال شاخص کل با امواج الیوت

همانطور که از نمودار شاخص کل پیداست این شرایط در نمودار وجود دارد پس اگر حرکت شاخص کل از محدوده ۱۰۹۵۷۲۵ واحدی تا محدوده ۱۵۸۵۷۰۶ واحدی را موج ۱ در نظر بگیریم و اصلاح آن؛ موج ۲ باشد، آیا می‌توان خروج از کانال را این موضوع در نظر گرفت که وارد موج ۳ می‌شویم؟ با وارد شدن به موج ۳ می‌توانیم شاهد فصل جدیدی از بازار باشیم، اما متاسفانه در بازار‌های مالی که ارزش معاملات کم است، تحلیل از هر روشی امکان خطایش بیشتر می‌شود پس بهتر است برای انتخاب سهم تمام جوانب تحلیل تکنیکال، بنیادی و تابلوی بازار را در نظر گرفت و نسبت به ریسک پذیری شخصی اقدام به خرید و فروش کنیم. منبع: نبض بورس

منبع: تابناک

کلیدواژه: دعای روز اول رمضان ماه رمضان شاخص کل بورس تحلیل تکنیکال بازار سرمایه دعای روز اول رمضان ماه رمضان قیمت گوشی تحلیل تکنیکال شاخص کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۰۲۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت/ بورس در سکوت

بازار سرمایه با توجه به افت ارزش معاملات فعلا در وضعیت رکودی به سر می برد و در این روز ها رشد خاصی را تجربه نمی کند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بازار سهام اولین روز کاری هفته را کاملا متعادل آغاز کرد، به طوری که به نظر می رسد فعلا نه انگیزه ای برای صعود دارد و نه آنقدر فروشنده در بازار حضور دارند تا بتوانند شاخص کل را منفی کنند.

در پایان معاملات امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار با رشدی جرئی به  2 میلیون و 304 هزار واحد رسید. همچنین  نیز شاخص کل هم‌وزن نیز با رشدی 1400 واحدی به ارتفاع 765 هزار واحد رسید.

گفتنی است سه نماد «فملی»، «شپنا» و «شستا» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «آریا»، «شگویا» و «تجلی» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «ذوب»، «کاما» و «خزامیا» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «خاور»، «کرمان» و «کرومیت» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.

لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ 8 اردیبهشت ماه 1402، مبلغ 5 هزار میلیارد و 100 میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود 51 میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.

دیگر نکته ای که در معاملات امروز بازار سرمایه به چشم می خورد، بازگشایی منفی صندوق های طلا با توجه به افت نرخ ارز در بازار غیر رسمی و همچنین نزول انس جهانی بود.

در بازار امروز 163 نماد در محدوده مثبت و 266 نماد در محدوده منفی و در بازار فرابورس 160 نماد در محدوده مثبت و 180 نماد در محدوده منفی معامله شدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • بورس امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • بورس در سکوت
  • گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت/ بورس در سکوت
  • بورس امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت